چهارشنبه، 5 اردیبهشت 1403

    کنترل برد الکترونیک

    کنترل برد مدارچاپی:

    بازرسی قطعات برد مدارچاپی:

    در خطوط تولید برد های مدارچاپی توقع می رود که یک برد الکترونیکی در تعداد بالا بدرستی عملکرد داشته باشد. گرچه ممکن است یک PCB خیلی پیچیده باشد و از تعداد زیادی قطعات تشکیل شده باشد. اغلب شرکت های تولید کننده برد های الکترونیکی و تولید محصولات برای بازرسی و کنترل کیفیت محصولات روش های تست و بازرسی متننوعی دارند. تشخیص نقطه دقیق ایراد برای رفع عیب و همچنین ارتقاء خط تولید ضروری می باشد.

    برای افزایش بازدهی و قابلیت اطمینان محصول نهایی ، هر برد نیازمند بازرسی و کنترل مختص به طراحی و مشخصات خود می باشد.
     

    روش های مختلف بازرسی برد الکترونیکی (کنترل مونتاژ برد):


    بازرسی چشمی :

    در صورتیکه برد الکترونیک ساده ، قطعات الکترونیکی و همچنین قسمت های لحیم کاری کم باشد ، بازرسی وکنترل دیداری (manual visual inspection (MVI) ) برای تشخیص نقاط ایراد و رفع عیب مناسب تر می باشد. البته این روش اشکالات ذاتی دارد که انسان برای کارهای تکراری مناسب نمی باشد . آدم ها در کارهای تکراری حوصله یشان سر می رود و یا خسته می شوند . پس ممکن است نواقص و اشکالاتی در پروسه کنترل PCB ها باقی بماند . و انجام کنترل و بازرسی مجدد نیز هزینه فراوانی خواهد داشت.

    مرحله بعدی برای بازرسی و کنترل برد های مدار چاپی که خطاهای انسانی رو کاهش می دهد اتوماتیک کردن فرآیند بازرسی می باشد.

    کنترل اتوماتیک با دوربین ( بازرسی خودکار برد مدار چاپی )، روشی مرسوم در حین خط تولید برد های الکترونیک می باشد. تست کنترل برد الکترونیک می تواند قبل یا بعد از پروسه لحیم کاری اتوماتیک نیز انجام شود.


    بازرسی خودکار تصویری :

    با ظهور فناوری SMT ،  پکیج های قطعات با سایز های خیلی کوچک تر بوجود آمدند و باعث شد بردهای الکترونیک پیچیدگی بیشتری داشته باشند و برد های الکترونیک دو لایه و چند لایه به وجود آید . لذا ، تست های بازرسی و کنترل برد های الکترونیک نیز پیچیده شده است . این پیچیدگی باعث پیچیده تر شدن سیستم های AOI (بازرسی خودکار برد الکترونیکی ) نیز شده است.

     

    کنترل خودکار اشعه ایکس:

    همچنین با بوجود آمدن قطعات BGA (ball grid arrays)  و اتصال پایه ها از زیر ای سی باعث شد تا AOI نیز کارساز نباشد. اینک به یک تکنولوژی دیگر نیاز بود تا این قطعات را بررسی کرد .

    کنترل ایکس ری قطعات الکترونیک باعث شد تا زیر قطعات و آی سی ها نیز قابل بررسی باشد . همچنین با این تکنولوژی می توان لایه های مختلف برد های دو لایه و چند لایه نیز قابل بازرسی باشند. به دستگاه های خودکار بازرسی ایکس ری AXI نیز گفته می شود.

    شرکت دانش بنیان پویا نیک بنیان شریف با توجه نیاز مبرم شرکت های صنعتی و تولید جهت کنترل قطعات برد های الکترونیک اقدام به بومی سازی و ساخت محصول بازرسی خودکار قطعات الکترونیکی (AOI)نموده است .


    جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با شماره تماس 09120643221 تماس حاصل نمایید .

    دستگاه تشخیص خودکار بازرسی قطعات الکترونیک می تواند ایرادات زیر را تشخیص دهد :

    • فاصله غیر مجاز قطعات
    • وجود یا عدم مونتاژ قطعات
    • کجی نصب قطعات
    • تشخیص پولاریته برعکس
    • قلع اضافه بروی برد الکترونیک
    • تشخیص عدم وجود پد هایکه بایدبروی برد باشد
    • اتصال کوتاه
    • برش های برد الکترونیک
    • سوراخ اشتباه برد
    • وجود مواد دیگر بروی برد